Groei door samenwerking

Als marktleider in plantverzorging voor de consumentenmarkt, zijn wij continu op zoek naar innovaties, verbeteringen en het vergroten van gemak. De klant verleiden op de winkelvloer blijft de uitdaging. Wij willen u hier graag bij helpen. Door het regelmatig uitvoeren van shopperonderzoek proberen wij te achterhalen wat de shopper wil, wat zijn behoeften zijn en wat triggers en barrières zijn. Op basis van deze inzichten blijven wij nieuwe concepten ontwikkelen om u te helpen de klant te verleiden en tevreden de winkel te verlaten. Daar plukt u uiteindelijk de vruchten van.

Innovaties

Wij onderscheiden ons door innovaties. Hierbij gaat het onder andere om producten, onderscheidende winkelconcepten en het benaderen van consumenten. Zo communiceren wij rechtstreeks met de consument via de Pokon app, die inmiddels door tienduizenden wordt gebruikt. Maar ook de focus op het denken in meerdere tuinseizoenen is een vorm van innoveren. Zo bouwen wij het moestuinconcept om naar een zomerconcept. En daarna verandert het winkelconcept naar een najaarsassortiment.

Productie

Voor de productie van potgronden beschikken wij in Veenendaal over een fabriek die kan worden gerekend tot de grootste van Europa. Op 16 vullijnen worden zakken potgrond, variëren van 5 tot 70 liter, afgevuld. De fabriek heeft een capaciteit van circa 30 miljoen zakken op jaarbasis. Naast de potgrondfabriek bezitten wij diverse fabrieken die vloeibare en vaste meststoffen produceren. Hierdoor zijn wij in staat om u optimaal te bedienen.

Logistiek

Pokon beschikt over 30.000m2 warehouse voor de opslag en conditionering van handelsproducten. Hier houden wij alle producten voor u op voorraad. Wij leveren standaard binnen 48 uur en tijdens de belangrijkste tuinmaanden indien nodig zelfs binnen 24 uur. Vele klanten van ons ondervinden al jaren de ‘kracht van één vracht’. U kunt grond, plantenvoeding, graszaden en gewasbeschermingsproducten gecombineerd bestellen.

Onze rijke historie

Pokon Evergreen staat voor

Werken bij ons