We geloven in de schoonheid van groen, dit zowel binnen als buiten. Of het nu gaat om een tuin, een terras, een balkon of om kamerplanten in het interieur.

Groei door samenwerking

Als marktleider in plantverzorging voor de consumentenmarkt, zijn wij continu op zoek naar innovaties, verbeteringen en het vergroten van gemak. De klant verleiden op de winkelvloer blijft de uitdaging. Wij willen u hier graag bij helpen. Door het regelmatig uitvoeren van shopperonderzoek proberen wij te achterhalen wat de shopper wil, wat zijn behoeften zijn en wat triggers en barrières zijn. Op basis van deze inzichten blijven wij nieuwe concepten ontwikkelen om u te helpen de klant te verleiden en tevreden de winkel te verlaten. Daar plukt u uiteindelijk de vruchten van.

Innovaties

Wij onderscheiden ons door innovaties. Hierbij gaat het onder andere om producten, onderscheidende winkelconcepten en het benaderen van consumenten. Zo zetten wij podcasts in, werken samen met diverse influencers en maken gidsen om de consument meer te leren over tuinieren. Maar ook de focus op het denken in meerdere tuinseizoenen is een vorm van innoveren. Zo bouwen wij het moestuinconcept om naar een zomerconcept. En daarna verandert het winkelconcept naar een najaarsassortiment.

 

Binnen Evergreen hebben we 3 grote proefstations waar we voor alle productgroepen proeven kunnen doen. van potgronden tot meststoffen en effectiviteitsproeven van werkzame stoffen die nodig zijn om toelatingen te krijgen voor nieuwe generatie gewasbeschermingsmiddelen.  Daarmee zitten we aan de bron en investeren we als geen ander in oplossingen voor de toekomst. 

Productie

Een van de grootste fabrieken van Europa

Voor de productie van potgronden beschikken wij in Veenendaal over een fabriek die kan worden gerekend tot de grootste van Europa. Op 16 vullijnen worden zakken potgrond, variëren van 5 tot 70 liter, afgevuld. De fabriek heeft een capaciteit van circa 30 miljoen zakken op jaarbasis. Naast de potgrondfabriek bezitten wij diverse fabrieken die vloeibare en vaste meststoffen produceren. Hierdoor zijn wij in staat om u optimaal te bedienen.

Logistiek

De kracht van één vracht

Pokon beschikt over 30.000m2 warehouse voor de opslag en conditionering van handelsproducten. Hier houden wij alle producten voor u op voorraad. Wij leveren standaard binnen 48 uur en tijdens de belangrijkste tuinmaanden indien nodig zelfs binnen 24 uur. Vele klanten van ons ondervinden al jaren de ‘kracht van één vracht’. U kunt grond, plantenvoeding, graszaden en gewasbeschermingsproducten gecombineerd bestellen.

Gericht op een
groene omgeving

Samen met u willen wij tuinieren bij alle Nederlanders terug op de kaart zetten. Door te laten zien en ervaren hoe fijn het is om in de tuin bezig te zijn, te vertellen hoe ze het kunnen aanpakken en hen te inspireren om zelf in actie te komen.

Pokon Evergreen Garden Care
in cijfers

96

Toegewijde collega's

30

 miljoen

Gemiddeld aantal zakken potgrond dat wij per jaar produceren

30.000

m2

Oppervlakte warehouse

95

 jaar

Leeftijd van ons bedrijf

Missie

Op een duurzame manier, innovatieve gemaksproducten, diensten en inspiratie bieden, waarmee we het welzijn van mensen in huis en tuin verbeteren.

Visie

Alles dat groeit en bloeit, in en rond het huis, draagt bij aan een fijne leefomgeving. Mensen willen hun omgeving op een gemakkelijke, verantwoorde wijze verbeteren zodat ze er optimaal van kunnen genieten.

Historie

De geur van pas gemaaid gras. De vogels die in je tuin bescherming zoeken in een vogelhuisje. Het vuurtje dat knispert bij de veranda.

Wij gaan voor groen

Nederland vergroenen, daar gaat ons groene hart van kloppen. Wij willen onze bijdrage leveren aan een gezondere en groenere leefomgeving, want Groen doet je goed!