Keurmerken

Responsibly Produced Peat

Veen is een belangrijk onderdeel van potgrond door de goede eigenschappen voor de groei en bloei van je planten. Wetenschappers, natuur- en milieuorganisaties en veen- en subtraatproducenten hebben samen een onafhankelijk certificeringsysteem ontwikkeld om veen op een verantwoorde en transparante manier te winnen: Responsibly Produced Peat (RPP). Pokon Evergreen is als eerste Nederlandse producent van potgrond voor de consumentenmarkt supporter geworden van dit initiatief en actief deelnemer aan de RPP klantenketen. Dit betekent dat Pokon Evergreen RPP-gecertificeerde substraten aanbiedt waarvan het veen op verantwoorde wijze is geproduceerd, in overeenstemming met strenge criteria op gebied van veengrond- selectie, winning en bestemming na gebruik.

‘Responsibly Produced Peat’ is een Europese Multistakeholder organisatie waarin belanghebbenden uit de veenindustrie, wetenschap en natuur-en milieu organisaties zijn vertegenwoordigd. Hieronder vallen onder meer GME (Growing Media Europe), IVG (Industrieverband Garten), VPN (Vereniging Potgrondfabrikanten Nederland ) enWetlands International. Met regelmaat, en indien nodig, worden de criteria van het schema aangepast. Nakoming van de criteria wordt periodiek gecontroleerd door onafhankelijke inspecteurs.

Voor meer informatie, zie: www.responsiblyproducedpeat.org

RHP keurmerk

RHP potgrond is potgrond die voldoet aan de eisen met betrekking tot veiligheid en gebruikswaarde van potgrond. Dit keurmerk mag je alleen dragen wanneer de potgrond is gemaakt met respect voor het milieu. Na gebruik van een productieveld wordt er weer natuurgebied van gemaakt. De grondwaterstand wordt verhoogd, zodat de oersituatie zich weer kan herstellen. Op die manier ontstaat er in de toekomst opnieuw veengrond en komen er bovendien nieuwe natuurgebieden bij. De potgronden van Pokon voldoen allemaal aan de eisen van de stichting RHP.

MPS keurmerk

Al enkele jaren voegen wij houtvezel, kokos en boomschors toe aan de potgrond. Deze alternatieve grondstoffen hebben ieder unieke voordelen. Onze potgronden met nieuwe hernieuwbare grondstoffen zijn te herkennen aan het MPS keurmerk. Deze MPS-potgronden bevatten onder andere rijstekaf en compost.